הסיבה העיקרית שבגללה המזיקים והחרקים מגיעים לסביבתם של בני האדם היא כדי לחפש מקורות מזון. לכן, עסקים בענף המסעדנות מושכים אליהם ג´וקים ומזיקים נוספים כמו מגנט, ולפיכך הדברה במסעדות הופכת להכרח. מדוע חשוב להקפיד על תנאים סניטריים גבוהים במסעדה? וכיצד ביצוע הדברה יסייע בהשגת המטרה? כל התשובות לכל השאלות שעשויות לסייע לכם למנף את העסק במאמר שלפניכם.
מסעדות מחוייבות לעמוד בדרישות סף גבוהות בכל הנוגע לתנאים סניטריים
נכון שאצלינו, עדיין לא מחייבים בעלי עסקי בתחום המסעדנות לפרסם את ציון הניקיון שלהם על חלון הראווה או על דלת הכניסה למסעדה, כפי שקורה בארצות הברית או באירופה, אבל גם בישראל, היגיינה, סטיריליות וניקיון הם אחד מהפרמטרים החשובים אליהם מתייחסים הסועדים בבחירת מסעדה להשביע בה את רעבונם ולהנעים בה את זמנם. הקפדה על ניקיון משטח העבודה במטבח המסעדה, על מטבח נקי שעומד בסטנדרטים ועל חלל אירוח מאורגן, מסודר ונטול אבק, לכלוך ואלרגנים אחרים- כל מסעדה חייבת כיום לעמוד בקריטריונים הללו כדי לקבל אישור לפעול על-ידי המחקלה לבריאות הסביבה של משרד הבריאות.
שמירה על ניקיון והיגיינה בבתי עסק בתחום המסעדנות חשובה לא רק מבחינה אסתטית, כדי לשמור על אווירה נעימה במקום ועל מנת שהסועדים יחושו נינוחים, אלא גם מבחינת בריאות. מזון בטוח, שהכנתו נעשית במקום סטרילי הוא מזון נטול סיכונים מיקרוביאליים וסיכונים כימיים נוספים או בקיצור מזון שהסועדים יכולים להתענג עליו ללא דאגות.
כדי שמסעדה תעמוד בכל התנאים הסניטריים הללו היא חייבת להיות מרחב נטול ג´וקים, מקקים, חרקים ומכרסמים, שהם לא רק מעוררי גועל ורתיעה, אלא גם מהווים סכנה בריאותית בשל המחלות שהם עלולים להעביר ומכיוון שהם עלולים לפגוע באיכות המזון. כאן נכנסים לתמונה טיפולי ההדברה המתבצעים על-ידי אנשי מקצוע שהם מדבירים מומחים, שמטרתם לחסל את המזיקים הנמצאים בשטח המסעדה או להוות בבחינת טיפול שיקדים תרופה למכה, וימנע הגעתם של מזיקים לשטח המסעדה, שהוא, כאמור, אזור מועד לפורענות בשל כמויות המזון שניתן למצוא בו.
אז כיצד בוחרים מדביר שיבצע טיפול הדברה מקצועי במסעדה?
מוודאים שחברת ההדברה מחזיקה בכל האישורים הדרושים, וכי לכל המדבירים המועסקים תחת קורת הגג שלה יש רישיון לעסוק בתחומם. מעבר לכך, רצוי לוודא, כי לחברה יש ניסיון בביצוע הדברות בבתי עסק בתחום המסעדנות, ולא רק בבתים פרטיים, היות שהדברה במסעדות מצריכה רגישות מיוחדת ונתינת תשומת לב לניואנסים קטנים, השונים מאלה שיש לקחתם בחשבון בעת ביצוע הדברה ביתית.
כיצד מתבצעת הדברה בענף המזון?
הדברת מזיקים במסעדה זהה במהותה להדברת מזיקים ביתית מבחינת המטרה שלה וההליך שבו היא מתבצעת. לאחר בחירת חברת הדברה מקצועית לעבוד איתה, יגיעו המדבירים למסעדה, יבדקו את המקום, יאתרו את סוג המזיקים או את סוגי המזיקים שמסתובבים בו ויבחרו את טיפול ההדברה המתאים לצרכים.
שלב איתור המזיק וזיהויו הוא שלב חשוב ביותר, שיכריע איזה סוג של טיפול יתבצע במקום. גם אם בעל העסק משוכנע כי ראה תיקן, פעמים רבות ישנן טעויות בזיהוי המזיקים, בשל חוסר היכרות עם סוגים שונים של מזיקים והיעדר ידע מקצועי הולם. המדביר ייחל בביצוע ההדברה רק לאחר מתן הנחיות לבעל העסק ולעובדים כיצד יש לנהוג במהלך טיפול ההדברה, ולכשההנחיות ייושמו על-ידי אנשי המקום. במקרים רבים, יש צורך לפנות לכמה שעות את שטח המסעדה וכדאי לקחת זאת בחשבון מראש. בתום ההדברה יקבל בעל המסעדה אישור על ביצועה, אותו יהיה עליו לשמור לתקופה של כמה חודשים לפחות כעדות לכך שהמקום עבר טיפול הדברה מקצועי, שהוא נקי ושהוא אינו "נגוע" בחרקים.